Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » The Night of the Rabbit İnceleme

The Night of the Rabbit İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   9-11-2016, 22:34   0   
The Night of the Rabbit İnceleme

Daedalic Entertainment, son yılların en üretken oyun yapımcılarından biri. Öyle ki firma, kendini göstereli altı yıl olmasına rağmen aralarında Deponia üçlemesinin, A New Beginning’in, The Whispered World’ün ve ilk göz ağrıları Edna & Harvey: The Breakout’un da bulunduğu 20’den fazla macera oyunu geliştirip Machinarium gibi müstesna bir eserin de yayıncılığını yaptı. Üstelik bu oyunların neredeyse tamamı belli bir kaliteye sahip v sürükleyici yapımlar olarak hatırlanıyor. Firma bu kez harika görsellere sahip bir diğer iki boyutlu macera oyunu The Night of the Rabbit ile PC ve Mac’lerimizi şenlendiriyor.

Aranızda yolu Commodore 64 dönemine denk gelenleriniz varsa o yıllarda ortalığın nasıl da simülasyon ve macera oyunlarından geçilmediğini zaten biliyorlardır lakin sonraki 10 yılın akımlarından olumsuz anlamda en fazla etkilenen türler de bu ikisi oldu maalesef. Simülasyon türü, birkaç kaliteli yapıma sırtını yaslayıp “azalarak çoğalma” yoluna giderken, macera türü LucasArts, Myst serisinin efsanevi yapımcısı Cyan Worlds ve her ne kadar müthiş yapımlar çıkaramasa da türün bitme noktasına geldiği bir dönemde ürün vermeyi kesmeyen The Adventure Company gibi firmalarla ayakta kalmaya çalıştı. Türün kendisini 3D’den kurtarması ve yeniden 2D oyunların piyasayı işgal etmesi ise hemen hemen Daedalic’in kuruluşuyla aynı döneme geldi diyebiliriz. Kısaca tür, tüm ihtişamıyla geri dönmüş durumda ve bağımsız oyun geliştiricilerinin katkıları sayesinde de macera türünün arkasındaki rüzgâr öyle yakın zamanda duracakmış gibi gözükmüyor.

The Night of the Rabbit İnceleme

Kahramanımız Jeremiah Hazelnut, 12 yaşında ve annesiyle beraber ormanın kıyısındaki şirin bir kulübede yaşamaktadır, önünde de yaz tatilinden geriye kalan “koskoca” iki gün vardır. Jerry’nin macera tutkusu ve başına buyrukluğu onu elde sepet, annesi için böğürtlen toplamak için girdiği ormanda konuşan tavşan Marquis ile tanıştırır ve kahramanımız kendisini bir anda sihirbaz olmaya çalışırken hayatının macerasında bulur. Her ne kadar yola çıkma noktası benzer olsa da Jerry ne Ursula Le Guin’in Yerdeniz beşlemesindeki efsanevi kahraman Ged, ne de bir Simon the Sorcerer. Oyun ilerledikçe yola beraber çıktığınız arkadaşlarınız da dâhil tüm karakterleri tanımaya ve Mousewood ormanının uğursuz gizemleriyle haşır neşir olmaya başladığınızda oyunun başında ne kadar çok zaman geçirdiğinizi fark edeceksiniz zira tüm bulmacalar için söylemiyorum ama oyun sizi çizgiselliğe zorlamadığı gibi, pek sıkmıyor da.

The Night of the Rabbit İnceleme

Oyun biraz uzun ve gereksiz diyebileceğim bir alıştırma sahnesinin ardından başlıyor ancak ilk sahneden itibaren grafiklerin güzelliği ve mistik havası sayesinde atmosferin içine girmekte hiç zorlanmadım. Açıkçası oynadığım her oyundan bolca ekran görüntüsü biriktiren biri olarak kendimi hemen her sahnede Fraps’in “capture” tuşuna basarken buldum diyebilirim. Daedalic’in diğer oyunlarında olduğu gibi, el çizimi arka planlar, tek tek detaylandırılmış sahneler ve pek fazla göz yormayan bir arabirime sahip The Night of the Rabbit. Bolca aksan eklenmiş başarılı diyaloglar da oyunun artılarından biri; bir yerde Jerry’nin İngiliz aksanlı “no” deyişini duyabilmek için aynı yere tıklayıp durduğumu, aynı diyaloğu okumak için tekrar başa döndüğümü de söylemem gerek.

The Night of the Rabbit İnceleme

Kısacası oyun, görsel ve işitsel anlamda pek bir eksiğe sahip değil lakin bir “hit” olabilmesi için de konunun akışı değil de olayların birbirine ve neticede bir yere bağlanması konusunda yeterli başarıyı gösteremiyor. Bulmacaların geneli gayet keyifliyken, bir kısmı oyunu kapatıp gitmek istemenize neden olabilecek seviyede sinir bozuculuğa sahip. Yine de eski Sierra ve LucasArts oyunlarıyla vakit geçirdiyseniz, bu mekanikleri pek fazla yadırgayacağınızı zannetmiyorum.

The Night of the Rabbit İnceleme

Daedalic’in benim de çok sevdiğim serisi Deponia’nın üçüncü üyesini beklerken, The Night of the Rabbit hiç de yabana atılmayacak bir oyun olarak çıktı karşımıza. Açıkçası benim gibi çocukluğunda Commodore 64’ün “normallikleri” ile uğraşmaktan zaman içinde sinirleri alınmış adama dönen birini bile çıldırtacak bazı bulmacalarına ve hikâye akışındaki bazı eksikliklerine rağmen macera türünü seven herkese önerebileceğim, vakit harcadığınıza değecek bir yapım.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.