Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin İnceleme

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Winchester   11-08-2021, 09:00   0   
Monster Hunter Stories 2:  Wings of Ruin İnceleme

Ne zamandır yeni bir Pokemon oyunu gelmiyordu, bilseniz nasıl mutluyum bu aralar. Bir dakika, gariplik var bu işte. Beni kekliyorsun Capcom, değil mi? Kıllanmıştım yaratık tasarımlarına bakınca aslında. Şaka şöyle uzaklarda bir yana dursun, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin’i neye benzetirsin derseniz sıkı bir Pokemon oyunu derim, pamuk okur. Genel olarak çatışma dinamiklerini Pokemon oyunlarından alan ama Monster Hunter serisinin en taş yanlarını da bünyesinde barındıran Wings of Ruin, bu yılın en iyi Nintendo Switch olaylarından biri. Nedir burada olay kuzum diyenler hız kesmeden devam etsin yazıya o zaman.



Wings of Ruin’de çoğu JRPG’de nedense dilsiz olan karakterlerden biri olan Rider’ı, yani Sürücü’yü kontrol ediyoruz. Red isimli rahmetli olmuş ama efsanesi sönmek bilmeyen Red’in torunuyuz ama daha dünyadan bir haber genconun tekiyiz. Tüm öfkeleriyle karayı terk eden Rathalos isimli yaratıklardan kalan saklı bir yumurtanın peşindedir tüm ahali çünkü bu yumurtadan çıkacak olan ufak yaratığın tüm dünyanın sonunu getireceğine inanılmaktadır. Elbette o yumurta döner dolaşır ve bizim ufaklığın elinde kalır. Gerçekten böylesi lanet bir kötülük müdür elimizdeki, yoksa cahil cühelanın dilindeki bir kıyamet balonundan başka bir şey değil midir?



Nedir bu Monsties’ler kuzum?


Oyunda Rider’ın her daim yanında yer alan yaratıklar var. Genel olarak Monsties adını alan bu yaratıkların oyuna kattığı çeşitlilik inanılmaz. Hem aksiyonda hem de açık dünyayı gezmede bize yoldaşlık eden yaratıklardan bir çiftlik kurabiliyorsunuz resmen. ‘’Olaylar nasıl gelişiyor? Bir şey anladıysam Arap olayım.’’ diyenleri bu dönüşümden kurtarayım hemen. Açık dünyada gezinirken yaratık zindanları göreceksiniz. Buraları keşfettiğinizde ve zindanın sonuna vardığınızda bir yaratığın yumurtladığı alana geleceksiniz. Rider buradan yumurta çalabiliyor, çaldığı yumurtayı da köyündeki ufak yaratık ahırına götürdüğünde içinden çıkan yaratık bebesinin sahibi oluyor. Bu bebelerin her biri farklı güç ve zayıflıklara sahip. Sizin de atayacağınız eğitimler sayesinde özel yeteneklerle büyüyorlar ve sizin Monsties ekibinize dahil olmak için hazır hale geliyorlar. Açık dünyada her Monstie türünün ayrı bir faydası var. Kimi dal budaklara tırmanabiliyor, kimi uzak mesafelere sıçrayabiliyor, kimi de suda yüzebiliyor. O yüzden Monstie partinizde her tipte yaratıktan bulundurmaya bakın. Bu can yoldaşların aksiyondaki artılarına ise birazdan temas edeceğim.



Taş-kağıt-makas var dediler, geldik…


Oyunun aksiyon sistemi inanılmaz arkadaşlar, dayanamayıp hemen yumurtlamak zorunda kaldım. Ana serisinin hack’n slash dinamiklerini tamamen arkada bırakıp sıra tabanlı çatışma sistemini temel alıyor Wings of Ruin, ne de güzel yapıyor. Burada üç temel saldırınız var; Güç, Hız ve Teknik. Her saldırı tekniği bir diğerine avantaj sağlıyor ve aynı saldırılara düşmanlarınız da sahip. Rakibe karşı avantaj sağlayabilmek için doğru saldırının hangisi olduğunu biraz tahmin ile bulmaya çalışıyorsunuz. Bu da temelinde çocukluğumuzda büyük kavgalara sebep olan Taş-kağıt-makas oyununu getiriyor. Ayrıca taşıyabildiğiniz silahların da farklı etkileri var ve burada da doğru olanı bulmanız gerekiyor. Örneğin; kılıcınız ile saldırdınız ama karşınızdaki arkadaş gayet dirençli çıktı. Böyle durumlarda silah tipleri arasında geçiş yaparak etkili olanı bulmanız gerekiyor.



Yanınızda yer alan Monstie de kendine has saldırı yeteneklerine sahip demiştim az önce, konuyu biraz açma zamanı geldi. Yaratığımız aksiyon menüsündeki Monstie kısmından seçeceğiniz özel saldırıları (elbette mana puanı kullanarak) hayata geçirebiliyor. Her biri aşırı sinematik olan ve anime izlediğiniz hissini uyandıran saldırıların etkileri büyük oluyor haliyle. Gene de yaratığınızın çok da etkili olamadığını düşünürseniz aynı menüden başka bir yoldaşınıza geçiş yapabilirsiniz. Bakın, boşa yoldaş demiyorum bu arada. Etkili saldırılarla birlikte biriken puanınız sayesinde yaratığınıza binmenizi sağlayan Ride çıkıyor aksiyon menüsünde. Bunu yaptığınızda ise aynı sekmede Kingship Gauge ismi beliriyor. Düşmanınızın durumuna bağlı olarak bu tuşa basın ve şenlikler başlasın! Kinship Gauge yaratığınızla ortak bir saldırı yapmanıza olanak tanıyor ve bu saldırıların etkisi atom bombası gibi adeta. Genelde kapışmalarda yanınızda bir dostunuz ve onun da yaratığı oluyor bu arada. Aksiyona zenginlik de bu dörtlü sayesinde geliyor zaten. Her takım arkadaşının saldırısını iyi takip etmeniz gerekiyor, böylece rakibin en zayıf yanını hangi saldırı tekniği çıkartıyor, gözlemlemek kolaylaşıyor. Çatışmalarda enerjiniz bol bol düşecek, silahınızı daha keskin hale getirmek isteyeceksiniz veya takım arkadaşınızı ölümün eşiğinden döndürmek için aksiyon almanız gerekecek. Bunun için Item başlığındaki envanterinizi iyi bilmenizde ve hatta her yola çıkmadan önce stok yapmanızda fayda var. Capcom’ın her serisinde önüne geleni iyileştiren Herb’ünden tutun da zehirleri etkisiz kılan iksirine kadar pek çok eşya size destek atmak için hazır kıta bekliyor olacak, elinizi hiç korkak alıştırmayın ve bunları bol bol kullanın.



Görev görev üstüne, görev binmiş üstüme…


Monster Hunter Stories 2, isminde yer alan hikaye kelimesinin hakkını vermeyi görev bilmiş belli ki. Ana hikaye dışında sayısız yan göreve sahip oyun. Bunların bazılarını köylerdeki insanlardan, bazılarını da görev panolarından alıyoruz. Pano görevleri genelde belli sayıda nesne toplamanız veya spesifik bir yaratığı öldürmeniz üzerine. Bunları başardığınızda tek yapmanız gereken şey ise panoya geri dönüp süreci tamamlamaktan ibaret. Kişilerden alınan görevler ise biraz daha uzun soluklu ve çetrefilli.

Asıl olay ise tabii ki ana görevlerde. Zorluğun dozu arttıkça göreve çıkmadan zırh ve silah geliştirmenin, item toplamanın önemini daha iyi anlıyor ve ciddileşiyoruz. Bir dakika? Silah ve zırh geliştirme mi dedim az önce? Evet, dedim. Monster Hunter serisinde yaratık parçalarından yeni silahlar, zırhlar yapmanın önemi çok büyüktür. Burada da önemli ancak çok daha basit bir sisteme dönüşmüş durumda. Köylerdeki demircilere gidip istediğiniz silahları üretmesini istemeniz yeterli. Aynı yetenekli demirci kardeşimiz silah-zırh geliştirmesi de yapmakta.



Monster Hunter serisi ile henüz tanışmamış veya kes biç tadındaki aksiyonundan zevk almayan bir oyuncu iseniz Wings of Ruin giriş biletiniz olabilir kolaylıkla. Öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor (bunu da her oyun için iddia eder yapımcılar gerçi) oyun yapısı inanılmaz keyifli. Pokemon serisi kokan ama kendine has dinamiklerini güzelce yediren aksiyonundan kopmak epey zor. Switch sahipleri düşünmeden edinsinler derim.

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.