Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » The Hand of Merlin İnceleme

The Hand of Merlin İnceleme


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Winchester   9-08-2021, 12:15   0   
The Hand of Merlin İnceleme

Yakın zamanda kaleme aldığım bir yazımda Kral Arthur mitolojisi hakkında uzun uzadıya bıdılamıştım. Bildiğiniz üzere gerçekte var olmamasına rağmen, hakkında, gerçekte yaşamış birçok Kraldan fazla bilgi olan birisinden bahsediyoruz. Tarih, edebiyat, film ve pek tabii oyun sektöründe de bu mitolojinin yeri ayrı. Hemen herkesin o ya da bu şekilde hakkında bir şeyler bildiği efsane kral hakkında yepyeni bir oyun da piyasaya çıkma aşamasında…



The Hand of Merlin, özellikle hikayesi açısından bugüne kadar çıkan Arthur oyunlardan ziyadesiyle farklılık gösteriyor zira oyunumuzda Merlin karakteri, kozmik birisi olarak resmedilmiş. Oyunun hemen her yanında da tıpkı Cthulhu temasındakine benzeri birçok farklı kozmik yaratık bulunuyor. Anlayacağınız konusu ile bir hayli dikkat çeken bir oyundan bahsediyoruz… Dediğim gibi tüm senaryo Merlin’in anlatıları üzerine kurulu. Nihai amacımızsa Kutsal Kase’yi Camelot’dan alıp, Kudüs’e kadar götürmek. Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere bu öylesine bir yolculuk olmayacak kadar tehlikeli bir macera. Oyun tam bir sıra tabanlı roguelike. Yani zorluk seviyesi hafiften acımasız! Bu sebepten türe yabancı insanların kesinlikle kolay zorluk seviyesinde başlaması gerekiyor. Tabii şu anda erken erişimde olduğundan dolayı ileride zorluk seviyesine de bir ayar getirilebilir.



Oyunumuzu iki kısımda inceleyebiliriz. Birincisi “node”lar olarak tabir edilen ve bölgeler anlamına gelen yerler arasındaki ilerlediğimiz ana harita. Burada gideceğimiz yöne doğru bölgeden bölgeye geçerek maceraya atılabiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı bir hikaye, ele geçirilebilecek malzeme ve olası düşmanları barındırıyor. Yolculuk esnasında bir şekilde toplamamız gereken dört farklı kaynak var: Gold, Supplies, Mana ve Renown. Düşmanlarımızı alt ederek kazandığımız yetenek puanları sonucunda seviye atlamak için Renown da harcamamız gerektiği için bu kaynağın çok önemli olduğunu belirtmek isterim.



Oyuna üç karakterle başlıyoruz. Klasik bir D&D ekibi diyebileceğimiz Savaşçı, Okçu ve Büyücü olarak sıralanan bu üçlü, her yeni seviye atladığında karşımıza çıkan rastgele üç özellikten birisini seçmemizin ardından giderek güçleniyor. Yetenek havuzlarında bolca özellik var diyebilirim. Atladığım seviyelerde asla aynı yetenekten iki tane görmedim.



Bu arada içerisine daldığımız şehirlerde karşımıza çıkan olayları tıpkı RPG oynuyor gibi takip edip farklı kararlar verebiliyoruz. Bazı olaylar karşısında da “seçim” yapmamız gerekiyor. Buradaki seçim ekolü, zar atmak yerine, karşımıza çıkan kartlardan birisini seçmek şeklinde tasarlanmış. Bu sayede bir eşya mı kazanacağımız yoksa garip düşmanlarla mı karşılaşacağımız kaderimiz tarafından belirlenmiş oluyor. Açıkçası bu mekanik gayet eğlenceli ve oyuna daha da nüfuz etmesi gerekli diye düşünüyorum.



Oyunumuzun ikinci kısmı ise savaşlar. Skirmish mode olarak cereyan eden savaşlarda, hemen her türlü taktik stratejide olduğu gibi farklı objelerin arkasına saklanarak menzilli saldırılardan kaçıyor, düşmanlarımızı bir an evvel ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Her birimin Health ve Armor’u var. Armor savaş sonunda fulleniyorken, Health ne yazık ki aynı kalıyor. Ancak belirli güçler ile doldurulabilen Health, bu sebepten bir hayli önemli. Bu arada bir karakterin Health’i sıfırlanıp öldüğü zaman, konu kapanıyor. Pek tabii maceramız esnasında yeni yandaşlar bulmak mümkün. Savaşlar çok zor olmasa da hatayı pek affetmiyor. Açıkçası The Hand of Merlin beni biraz meraklandırdı diyebilirim. Özellikle rogulike mekanikleri üzerine kurulu bir taktik stratejiye uzun zamandır ihtiyacım vardı. Konu da biraz kozmik olunca insan ister istemez merak ediyor. Bakalım bittiğinde nasıl bir oyun ile karşılaşacağız?

Yorum Ekle





 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.