Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Oyun İncelemeleri » Far Cry: New Dawn PC İncelemesi

Far Cry: New Dawn PC İncelemesi


İncelemeler > Oyun İncelemeleri   Meliksah_2006   4-02-2019, 20:58   3   
Far Cry: New Dawn PC İncelemesi

Ubisoft bu ara oyun olayını çok iyi tutturdu mu desem, yoksa biz oyuncuları sömürecek yeni bir kapı mı buldu desem karar veremiyorum. Yine de adamlar işlerini hakkıyla yerine getiriyorlar, ona diyecek sözüm yok. Fakat her çıkardıkları Far Cry oyunu için aynı formülü kullanarak, sadece atmosferi değiştirerek bir sürü ek paket çıkarmalarına bir türlü anlam getiremedim açıkçası.

Kendi açımdan Far Cry serisine ilk defa üçüncü oyunla dahil olmuş, hayran kalmıştım. Hele bir de üzerine patlattıkları Blood Dragon ek paketiyle ihya olmuştum. Yahu o nasıl hikaye anlatıcılığıdır, bu nasıl kötü adam dizaynıdır? Antagonist hatlarını oluşturma konusunda Ubisoft’un birçok firmadan birkaç gömlek daha üstün olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bunun son örneğini, geçtiğimiz yılın bahar aylarında piyasaya sundukları Far Cry 5’te gördük. Joseph Seed ve tarikatı, Amerikan kültürünü de sivri bir dille eleştiriyordu. Onlarca saat oyun süresinin yanında, Seed Kardeşler için gözünü kırpmadan bile kendini harcayacak adamların ortalıkta geziyor oluşu, liderlik vasfı konusunda da biz oyuncuları biraz olsun düşünmeye itmişti.



Patlamadan bir müddet sonra…
Neyse, Far Cry 5 artık geride kaldı. Season Pass sayesinde zombilerle, Mars’la falan uğraştıktan sonra yeni yıla kıyamet sonrası atmosferde geçecek Far Cry: New Dawn ile merhaba diyeceğiz. Far Cry New Dawn ile Hope County, Montana’yı bir kez daha ziyaret edeceğiz fakat bu sefer hikayenin 17 yıl sonrasına bakacağız. Ubisoft’un oyunun duyurusunu yaptığı dönem de pek manidar açıkçası. Fallout 76’nın çıkmasını pusuda beklemişler resmen. Yayınladıkları ilk fragmanda, “siz onu bırakın da buna gelin” havasını fazlasıyla sezinledim. Çünkü New Dawn, bildiğimiz kıyamet sonrası atmosferine hiç benzemiyor.



Hikayemiz ana oyunun 17 yıl sonrasında geçiyor. The Collapse adı verilen büyük bir savaş patlak vermiş ve bildiğimiz dünyanın üzerine nükleer bombalar yağmıştır. Nükleer serpintinin ardından doğa ana her zaman olduğu gibi gezegeni sarmalamaya başlar. Bunu koyu tonlarla yapmak yerine, pembe, turuncu, sarı ve en uçuk renklerle yapıyor. Bu açıdan bakıldığında New Dawn’ın ortaya koyduğu renk paleti de oldukça büyüleyici gözüküyor. Aklımızda her daim yer edinmiş karanlık tonlar yerine, Super Bloom adını verdikleri bu atmosferi ben pek beğendim. Zaten şu son birkaç yıla baktığımızda, sinema ve oyun sektöründe de bu pembe ve mor birleşiminin sıklıkla kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Blade Runner, Altered Carbon gibi yapımlarda bu patlak renklerin fonla ne kadar uyumlu olduğu dikkatinizi çekmiştir. Cyberpunk 2077’nin ilk fragmanının ardından CD Projekt RED’in de kullandığı palete hayran kalmıştım. İşe biraz renk getirmek, insanın algısını o yöne çekiyor sanırım. New Dawn o algıyı kolayca yakalamış olacak ki oyunu hiç merak etmesem de fragmanları ve oyun içi görüntülerde kendimi kaybettim.



Bizi ne bekliyor?
Peki bu son bir-iki aylık süreçte Ubisoft’un yeni oyunu hakkında ne öğrendik? Yeni oyun diyorum çünkü New Dawn, ek paket ve tam oyun arasında duran bir yapıya sahip. Tam sürüm bir oyun olmayacak kadar kısa ve sade içeriğe sahip; öte yandan bir ek paket olmayacak kadar da uzun.

İlk tahminler oyunun 6 ila 7 saat arasında süreceğini belirtiliyor. Amacın zaten hikaye olmayacağı, yeni rol yapma ögeleriyle süslenmiş bir Far Cry deneyimi olacağı üzerinde duruluyor. New Dawn, harita olarak Hope County’nin aynısını kullanacak. Yapımcı ekip haritanın aynı olduğunu kabul ediyor ama birçok alanda değişiklikler, olmayan bölgeler ve sürprizlerle karşılaşacağımızı söylüyorlar.



Yeni oyunda Prosperity isimli karargahımızın önemi büyük. Burada silahlarımızı ve ekipmanlarımızı geliştirebileceğiz. Daha öncesinde Far Cry oyunlarında çok kullanılmayan zanaat sisteminin New Dawn’da önemli bir yer kaplayacağı söyleniyor. Oyuncular silahlar üzerinde çok büyük değişiklikler yapamayacak ama yeni ve farklı silahlara ulaşabilmek adına zanaat kısmıyla pek haşır neşir olacaklarmış. Tıpkı Borderlands gibi silahların enderliğini belirten renkler konulmuş. Elbette bu ender silahları yapabilmek adına daha fazla kaynağa ihtiyacımız olacak. Bu kaynakları da her Far Cry oyununda olduğu gibi karakol basarak elde edeceğiz. Bu karakol bas, haritayı aç, oraya adamlarını yerleştir sonra keyfine bak formülü benim adıma eskimeye başladı. Bunların bana zorluk çıkardığını düşünüyorum. Karakol basma unsuru bir süre sonra keyif verici olmaktan çıkıyor. Ubisoft bu mekaniği de New Dawn ile değiştirecekmiş. Oyuncular karakollara yerleşme dışında onları etanol üretimi için kullanabilecekler. Dilerlerse sadece yağmalayıp da gidebileceklermiş. Eğer bu iki tercihten birini seçerseniz, oyunda bize kök söktürecek düşmanlarımız yeniden karakola yerleşecekmiş. Hatta yeniden yerleştiklerinde savunma hatlarını güçlendirip daha iyi silahlar ve daha fazla adamla karakolu savunacaklarmış. Bak işte bu güzel bir gelişme!

Benzer şekilde haritanın dışına çıkmamızı sağlayacak, Expeditions ile ABD’nin çeşitli bölgelerine helikopterle yolculuk edebileceğiz. Louisana’da bir tema parkı ve Alcatraz Hapishanesi şu ana kadar duyurulan bölgeler. Bu bölgeler oldukça küçük ve zorlu olacak. Bunları bir nevi devasa karakollar olarak düşünebiliriz. Birkaç saatlik aksiyonunun ardından topladığımız kaynaklarla bölgeden yine helikopter vasıtasıyla kaçabileceğiz. Bölgelere yeniden gitme şansımız hatta Co-Op olarak oynama fırsatımız da olacak.



Bunlar nasıl tipler çocuğum?
New Dawn’a gelen yeni bir özellik ise karakterimizin görünüşüne ve cinsiyetine karar verebilecek olmamız. Anlaşılan büyük prodüksiyonlu oyunlar çıkaran büyük firmalar bu rol yapma ögelerini yeni keşfetti. Normal şartlar altında her RYO oyununun vazgeçilmezi olan karakter tasarımını, neredeyse her aksiyon oyununda görmeye başladık.



Yolculuğumuz boyunca bizlere yine yardımcı olacak yoldaşlarımız olacak. Bu sefer oyunda Boomer gibi tatlı bir çomarımız yok fakat onun yerine insan canlısı(!) Horatio isimli bir yaban domuzumuz var. Ayrıca FC5 ile gereğinden fazla vakit geçirdiyseniz, bu oyundaki birçok karakteri de görme ve ekibe dahil etme imkanımız olacak. Yapımcı ekip çok bilgi vermese de Seed ve tarikatının da oyunda gözükeceğini belirtiyor. Zaten ilk fragmanın sonunda Seed’i açıkça görebiliyoruz. Tarikatın başına neler geldiğini New Dawn sayesinde öğrenebileceğiz. Kim bilir, belki yoldaş olarak bizimle çarpışmaya karar verirler. Çünkü bu seferki kötü karakterlerimiz bizi zorlayacak gibi duruyor. Bu seferki ana kötü karakter tek kişi değil. The Twins olarak bilinen Mickey ve Lou isimli iki kız kardeş. Kendileri babalarının yönettiği çeteye el koyarak başa geçiyorlar. Değişen dünyada hayatta kalabilmek adına daha agresif bir tutum sergileyen The Twins, ana karargahımıza ve ele geçireceğimiz karakollara göz dikecek. Her oyunda bir manyak yetmiyormuş gibi bu sefer de ikiz manyaklar tercih edilmiş. Bravo Ubisoft, harika bir seçim!



Far Cry New Dawn hakkında şimdilik elimizdeki bilgiler bunlar. Oyunun yeni RYO ögeleriyle zinde tutulmaya çalışması ilgimi çekti. Her sene aynı formülü kullanmak yerine kendilerini geliştirmeye çalışmaları güzel. Son dönemlerde büyük firmaların, oyuncuları sömürmek amacıyla çılgın girişimlerde bulunduklarını gördük. Evet, New Dawn 40 dolarlık bir etiketle piyasaya sürülecek. Bu da bir açıdan sömürü politikasına giriyor. Ancak Ubisoft bu yeni formülü tutturabilirse ek paket ve tam sürüm arası oyun tadında yeni bir oyun anlayışına sahip olabiliriz. Ne AAA oyun kadar pahalı, ne de bizi 3-4 saat oyalayacak kadar kısa. Ben buna varım!

Oyunun indirmek için:
Far Cry New Dawn PC Full indir

Resimli kurulumu için:
Far Cry New Dawn Resimli Kurulum

Yorum Ekle




Üye
Arda_2002 16 Temmuz 2019 01:08
paylaşım için teşekkürler


Yönetici
Meliksah_2006 29 Mart 2019 14:58
bulent44,
Mevcut değil. Sitemizdeki sadece Windows içindir.

--------------------


Üye
bulent44 26 Mart 2019 00:33
bu oyun mac ios versiyonu varmı ? ona göre indireyim teşekürler...



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.