Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Teknoloji / Ürün İncelemeleri » Asus Zenfone 5 Genel Bakış ve Sıkça Sorulan Sorular

Asus Zenfone 5 Genel Bakış ve Sıkça Sorulan Sorular


İncelemeler > Teknoloji / Ürün İncelemeleri   Meliksah_2006   18-02-2015, 13:53   11   
Asus Zenfone 5 Genel Bakış ve Sıkça Sorulan Sorular


Asus'un yeni ailesi Zenfone ürünleri, fiyat ve performansı en iyi şekilde sunan bir akıllı telefon serisidir. Bu makalede telefonun ince ayarlarına ve bazı programlarına göz atacak, birkaç soruya cevap vereceğim. Ürünü bende yeni aldım, inceledim ve memnun kaldım. Asus Zenfone 5 telefonunu almak isteyenler, alıp da kullanmasını bilmeyenler veya almadan önce aklında soru işareti olanlar inceleyebilirler.

Bu konuda bahsedeceğim ürün Asus'un Zenfone 5 modelidir. A501CG kod adı ile bilinen, Vatan Bilgisayar'da satılan çift hatlı 16 GB hafızalı ürünüdür. Fiyatı 700 TL'dir. Bu konudaki Zenfone 5 rehberi, donanım haricinde aynı zamanda diğer Zenfone 4 ve 6 modelleri için de uygundur.

Öncelikle sevgili arkadaşlar ürün yorumlarını birçok sitede görüyorsunuz, kimisi çok ısınıyor çok kasıyor diyor. Kimisi de ürün gayet hızlı ve performanslı, ısınma sorunu yok diyor. Ben ise konuya objektif bir açıdan bakacağım.

Asus Zenfone 5 Donanım Özellikleri:
Ekran: 5 inç boyutunda, 720x1280 piksel çözünürlüğünde, IPS ve Gorilla Glass 3.0
İşlemci: Intel Atom Z2560 1,6 GHz, 2 çekirdek (Hyper-threading ile 4 çekirdekli)
Grafik işlemcisi: PowerVR SGX 544 MP2
Bellek: 2 GB RAM
İşletim sistemi: Android 4.3, ASUS ZenUI arayüzü
Kamera: 8 Megapiksel arka, LED flaşlı / 2 megapiksel ön
Depolama: 16 GB yerleşik, microSD kart yuvası (64 GB'a kadar destekli)
Kablosuz ağ: HSPA+, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
Batarya: 2110 mAh
Ağırlık: 145 gram

Cihazın Fiyatı: 699 TL - Vatan Bilgisayar - Hepsiburada

Arkadaşlar tavsiyem mağazadan ürünü elinize alıp, çalıştırıp, inceledikten sonra satın almanızdır. Özellikle telefon ve bilgisayar donanım bileşenleri konusunda kargoda çeşitli sıkıntılar olabiliyor.

* Gelelim ürüne.. İlk olarak AnTuTu testlerini paylaşıyorum;











* AnTuTu test programından sistem özelliklerine detaylıca bakıyoruz;











Yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi test sonucu 23.458 çıktı. Bu ne çok az, nede çok yüksek bir puan değildir. Ancak 700 TL'lik bir telefonu göz önünde bulunduracak olursanız tam bir fiyat / performans ürünü olduğunu anlayabilirsiniz. Şunu da unutmayalım, bu testlerin %10'luk bir yanılma payları bulunuyor. Piyasadaki hiçbir test aracına güvenmemenizi öneriyorum. Ama teknik açıdan yukarıdaki gibi bir test yapılabilir.

* Ayarlar penceresi;



* Veri kullanımı ekranı;



* Pil kullanımı;



* İndirilen uygulamalar ekranı;



* Tasarruf modu;



* Asus uygulamalarından bazıları;



* Sistem hakkında;



* Sistem güncelleme kontrolü;



* Asus'a özel yedekleme uygulaması;



Genel olarak telefonumuzun ayarlar kısımları bu şekilde gidiyor. Gördüğünüz üzere diğer Android işletim sistemine sahip cihazlara oranla Asus ZenUI daha basit, şık ve sade duruyor. Eğer sadelikten yanaysanız herhangi bir launcher programı kullanmanıza gerek bile kalmıyor.

* Asus SuperNote uygulaması;





Yine Asus'a özgün mükemmel bir görüntü iyileştirme yazılımı, Splendid uygulaması. Asus marka monitörden tablete, cep telefonlarından tüm taşınabilir cihazlarda bulunan kaliteli bir renk ayarlama uygulaması. Aşağıda resmini görüyorsunuz;



Özellikle Gmail hesabınızı benim gibi yakından takip ediyorsanız telefonda yüklü olarak gelen Gmail uygulaması, gerçekten ZenUI'ye yakışır bir arayüz;



ZenUI'nin telefona getirdiği en iyi yanlarından birisi de menüyü yukarıdan aşağı kaydırırken soldan çekince farklı, sağdan çekince farklı ekranların gösterilmesi. Ekranlar aşağıdaki gibi;

* Soldan çekince;



Bu menüde standart Android işletim sistemlerinde olduğu gibi bildirimler görüntüleniyor. Uygulama güncellemeleri, yeni mesajlar, aramalar, hava durumu, yedeklemeler gibi birçok bildirim bu sağ alana düşüyor.

* Sağdan çekince;



Bu alan ZenUI'nin en büyük zenginliklerinden birisi, aynı zamanda Asus'un yenilik konusunda sınır tanımadığının bir göstergesi. Elinizin altında bulunmasını istediğiniz neredeyse tüm uygulamalar yer alıyor. El feneri, Wifi durumu, güç durumu, cihazın parlaklığı, Google + hesabınızın kısayolu, hızlı not, okuma modu gibi yararlı araçlar ZenUI'de sizi bekliyor.

Bu menüyü ayarlar kısmından düzenleyebilmeniz de mümkün;



Genel olarak telefonumuzun arayüzünden bahsetmeye çalıştım. Biraz da firmayı tanımayanlarınız için kısa bir açıklamada bulunayım. Şimdiye kadar bilgisayar kasalarında, dizüstü bilgisayarlarda, bilgisayar donanımlarında gördüğümüz Asus nedir? İsmini Yunan mitolojisindeki Pegasus adından alan Asus nasıl bir markadır? Yaklaşık 9 yıllık deneyimlerime dayanarak aşağıda size Asus marka ürünleri neden tercih etmeniz gerektiğini birkaç neden ile sıralayacağım.

# Asus bilgisayarcılar arasında bilinen en iyi markadır.
# Özellikle bir bilgisayarcıya girerseniz ve bana en kaliteli bilgisayarı toplayın derseniz muhtemelen anakartı Asus marka olacaktır.
# 1989 yılında kurulmuş, kaliteyi, teknolojiyi ve yeniliği ön plana çıkarmayı amaçlamıştır.
# Teknolojide sınır tanımamaktadır, bilgisayar bileşenlerinden taşınabilir cihazlara Asus'un tarihi dünya rekorları ile doludur.
# Bir ürünü en iyi ve en performanslı olarak yeniden çıkarması ile ünlüdür, (Bknz: Asus ROG TYTAN serisi, DirectCU, Matrix, ARES III serisi)
# Ürünlerinin birçoğunda fiyat / performansı amaçlamışlardır, ancak gereksiz yere çok pahalı satılan ürünleri de vardır.

Ancak firma hakkında şikayetler yok mu? Tabi ki de var incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Kimi şikayetler haklı olurken kimisi de aşırı derecede saçma şikayetler.

Asus uzun zamandır tablet piyasasındaydı, şimdi Zenfone adı verdikleri akıllı telefonları ile Intel ortaklığında pazara yepyeni bir giriş yaptılar ve Samsung, Sony gibi markalara fiyat / performans tek el olmadıklarını ispat ettiler. Aşağıda Asus Zenfone telefonların Türkiye lansmanını izleyebilirsiniz;

[media=https://www.youtube.com/watch?v=7vfPgxIgTmE]

Arkadaşlar genel olarak telefon ile ilgili görüşlerim bunlardır. Şunu unutmayın, bir üründen %100 memnun olan kullanıcılar bulamazsınız. Demek istediğim ben giderim Galaxy S5 alırım şarjı çabuk bitiyor derim, bir başkası gider alır şarjı çok gidiyor der. Unutmayın ki elektronik cihazlar kullanıcıya göre performans verir. Herhangi bir ürün alırken yada almayı düşünürken iyi kötü yorum yapan kullanıcıların oranlarından ziyade biraz da objektif bakış sunan incelemeleri okuyun. Tecrübe ile sabittir.

Sık sorulan sorular

* Şarjı çabuk mu bitiyor?
Bazı arkadaşlar telefonun şarjının çok çabuk bittiğini söylüyorlar. Ben böyle bir sorun yaşamadım. Şarj tamamen telefonun kullanımı ile alakalı bir durum. 2 saat Candy Crush oynarsanız, 1 saat Asphalt oynarsanız, gereksiz yere launcherler, widgetlar kurarsanız şarjı tabi ki de biter, 1 günü zor kurtarır. Bunlara dikkat etmek gerekiyor öncelikle. Ayrıca telefon şarjda iken oyun oynayanlarınız veya kullananlarınız var, bu kesinlikle çok ama çok yanlış. Telefon şarj olurken kullanmayın yoksa bataryanın ömrünü bitirmiş oluyorsunuz. Şarjı dün sabah doldurdum, sonraki gün öğlene kadar yetişti. Bilinçli kullanınca 1.5 gün gidiyor. Bilinçli kullanım nedir diye soracak olursanız arkaplanda açık işlemler bırakmayın, ekran ışığını mümkün ise en düşüğe alın, fazla uygulama veya oyun yüklemeyin, sık sık RAM belleği temizleyin ve telefonu belirli aralıklarla şarja bırakın.

Şarj süresini test ettiğimde ben hiç oyun oynamadım. Bir-iki uygulama indirdim, bu konuda gördüğünüz resimleri çektim, bir-iki mesajlaştım bu kadar yapınca 1.5 gün dayandı. Ancak bu süre ilerleyen zamanlarda 1 güne inecektir eminim. Şarj konusunda sıkıntımız yok, bence günümüzde bir akıllı telefon sizi 1 gün götürüyorsa hele ki bu telefon 700 TL'lik bir cihaz ise kaçırılmamalı. Tavsiyem telefonu şarja takacağınız sürelerinizi belirleyin, örneğin her gün akşam 9'da takın 11'de çıkarın. Bunu standart yaptığınız sürece hiçbir şarj sıkıntısı çekmeyeceksiniz.

* Telefonu nerelerden alabilirim?
Telefonu Vatan Bilgisayar, Hepsiburada, Hızlıal, Teknosa, Gold üzerinden alabilirsiniz. Fiyatı 700 TL'dir.

* Telefonun bataryası çıkıyor mu?
Telefonun en kötü yanı bu olsa gerek. Batarya ne yazık ki çıkarılamıyor ancak kasayı sökmeniz halinde kolayca çıkarılabileceğini düşünüyorum. Tabi kasayı sökerseniz garanti dışı kalır hatırlatayım.

* Telefon hangi Android sürümü yüklü olarak geliyor?
Asus Zenfone 5 ürünü için söylüyorum, cihaz ilk olarak 4.4.2 işletim sistemi ile beraber geliyor. Ardından sistem güncellemeleri kısmından 4.4.3'e yükseltebiliyorsunuz. Asus yaptığı açıklamaya göre Nisan 2015'de direkt Android Lollipop 5.0 sürümünü yayınlayacağını belirtiyor.

* Cihaz ekran kırılmalarına karşı dayanıklı mı?
Bizzat kırmaya çalışmadığım için net bir cevabım yok. Ancak ekran Gorilla Glass 3.0 teknolojisini kullanıyor, bu da uluslararası sertifikaya sahip bir dayanıklılık statüsüdür. Ekrana bastırdığınızda LCD ekranda yuvarlak alanlar elbette oluşuyor ancak kolay kolay kırılabileceğini düşünmüyorum.

* Ekranda parmak izi kalıyor mu?
Diğer akıllı telefonlara oranla çok daha az ekranda parmak izi kalıyor diyebilirim. iPhone'da bile ekrana bir kez dokunuyorsunuz o iz orada kalıyor, kolunuzla ekranı silince daha da çok yayılıyor ve deli ediyor. Ancak Asus Zenfone 5'de diğer cihazlara oranla daha az parmak izi kalıyor, ayrıca telefonu kolunuza sildiğinizde hiçbir iz kalmadığını göreceksiniz.

* Ürünün ekran kılıfı, kapağı bulunuyor mu?
Elbette bulunuyor. Asus Zenfone Aksesuarları, Asus Zenfone Kılıfları veya Asus Zenfone Kapakları şeklinde aramalar yaparak ilgili sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Son olarak arkadaşlar aklınıza takılan soruları konu altından sormaktan çekinmeyin. Mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım makale yararlı olmuştur, hazırlamam yaklaşık 1 günümü aldı. Bana soracak olursanız telefonu kaçırmayın, alın. Ya da biraz daha beklerim diyorsanız Asus'un çıkarmaya hazırlandığı Zenfone 2 ve Zenfone Zoom modellerine bakabilirsiniz.



Makaleyi hazırlarken Asus Zenfone 5 & 6 Türkiye grubundan ilham aldım desem yeridir, çünkü orada birçok soru ve sorun vardı. Başka bir makalede görüşmek üzere esenle kalın..

Yorum Ekle




Ziyaretçi
serkan kaya 20 Kasım 2018 00:05
zenfone max 5 aldım ama kaybettim sarjıda yok nasıl bulabilirim herhangi bi yolu varmı mantıken dusunuyorum neden bu telefonlara bi çip takmıyorlar calınmaya karsı kaybolmaya karsı varmıdır acba böyle birşey_?

??????


Yönetici
Meliksah_2006 25 Şubat 2015 13:19
Alıntı: alemdar
Keşke daha önceden yazılmış bir yazı olsaydı, @disturbed_67 sana katılıyorum kesinlikle GM Discovery alacağıma bu Zenfoneleri alırdım. Bir akrabamız alacak da hocam siz Zenfone 5 mi yoksa Zenfone 6 modelini mi önerirsiniz? Zenfone 6'nın ekranı baya büyük geldi bana Zenfone 4'de boyutu küçük. Zenfone 5 tam ortayı tutturmuş desem yeridir siz nasıl düşünüyorsunuz fikrinizi almak istiyorum.

Bende aynı senin gibi düşünüyorum aralarında model ismi gibi boyut farkı var. Herşeyin ortası misali Zen5 öneririm ancak diğerleri de güzel. Büyük kullanmayı seven büyük alır mesela, durumu sen özetlemişsin.

--------------------


Değerli Üye
alemdar 24 Şubat 2015 19:24
Keşke daha önceden yazılmış bir yazı olsaydı, @disturbed_67 sana katılıyorum kesinlikle GM Discovery alacağıma bu Zenfoneleri alırdım. Bir akrabamız alacak da hocam siz Zenfone 5 mi yoksa Zenfone 6 modelini mi önerirsiniz? Zenfone 6'nın ekranı baya büyük geldi bana Zenfone 4'de boyutu küçük. Zenfone 5 tam ortayı tutturmuş desem yeridir siz nasıl düşünüyorsunuz fikrinizi almak istiyorum.


Değerli Üye
78ErTaN78 22 Şubat 2015 19:50
Ömer sen diyorsan alırım kardeşim :)

--------------------


Yönetici
Meliksah_2006 21 Şubat 2015 00:03
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Alıntı: vvavav
güzel reklam

Bu bir reklam değil incelemedir.

--------------------


Ziyaretçi
vvavav 19 Şubat 2015 19:49
güzel reklam


Değerli Üye
Yuwayva 19 Şubat 2015 19:21
Güzele benziyor , paranız varsa hiç kaçırmayın.


Ziyaretçi
akrep2279 19 Şubat 2015 16:46
Teşekkürler eline koluna sağlık


Ziyaretçi
syflh 19 Şubat 2015 09:31
teşekkürler hocam


Ziyaretçi
blaxers 19 Şubat 2015 00:16
Çok kaliteli bir makale olmuş ellerinize sağlık.. Discovery II ile Zenfone arasında kalmıştım ancak tercihim General Mobile Discovery II'den yana olmuştu. Telefonumu aldığım zaman Zenfone Türkiye'ye gelmemişti, Asus'un bu kalitesini kaçırdığım için zaten üzülüyordum sayenizde tekrar üzüldüm feel

Telefonu bir arkadaşım kullanıyor, ondan alarak inceleme fırsatı yakaladım. Arkadaşlar şunu söyleyebilirim ki Discovery 2 Zenfone'nin yanında oyuncak gibi kalıyor, Asus makalede yazdığı gibi gerek tasarım gerek hız ve performans açısından mükemmel bir şirket. Tekrar teşekkür ediyorum saygılarımla..


Değerli Üye
BoraBozdogan 18 Şubat 2015 23:29
ellerine sağlık.



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.