Kırık linklere lütfen yorum yapınız. En kısa sürede güncellenecektir.
Karanlık Mod

❤ 11 YAŞINDA

Güncel Alet Çantası

CCleaner

PC Temizlik Programı

Flash Player

Flash Oynatma Aracı

Skype

Videolu Görüşme Programı

Aimp

MP3 Oynatma Programı

Internet Download Manager

Gelişmiş İndirme Yöneticisi

Microsoft Office

Ofis Yazılımı Tüm Sürümleri

Photoscape

Kolay Resim Düzenleme

Adobe Photoshop 2024

Prof. Resim Düzenleme

Mozilla Firefox Quantum

Hızlı İnternet Tarayıcısı

Google Chrome

Güvenli İnternet Tarayıcı

Avast Premium Security 2024

En Hızlı Antivirüs Programı

Kaspersky Internet Security

Güçlü Antivirüs Programı

uTorrent Pro

Torrent Dosya İndirici

Nero Platinum 2020

Güçlü Disk Yazdırma

Daemon Tools Ultra Türkçe

Sanal Disk Oluşturma

Foxit Reader

Hızlı PDF Okuyucu

Adobe Acrobat XI Pro

Popüler PDF Programı

K-Lite Mega Codec Pack

Sistem Kodek Paketi

DirectX 12
 - DirectX 9
Microsoft DirectX Sürücüleri

WinRAR

Arşivleme ve Arşiv Açma


Sitemizi ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz?

Office 2021 Çıktı Buyurun İndirin
Adobe CC 2022 Tüm Programları
Windows 11 AIO Tek DVD
Windows 11 Pro Orjinal İndirin
Şuradasınız: Buyurindir Full Ücretsiz İndir » İncelemeler » Program İncelemeleri » AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi


İncelemeler > Program İncelemeleri   Meliksah_2006   8-09-2014, 21:10   4   

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi

 

 

Ücretsiz (Freeware) program AdwCleaner, bilgisayarınızı zararlı tehditlerden temizlemek için kullanabileceğiniz mükemmel bir araç. Bilgisayarınıza bazen flvplayer.exe, mediaget gibi reklam yazılımların kurulduğu zamanlar olmuştur. Siz istemeden kurulan bu programlar tarayıcınızın anasayfasını değiştirirler, bununla da kalmayıp Windows'ta arkaplanda işlem olarak çalışarak işlemcinize yük bindirirler. Bu utanmaz programlar ne yazık ki kendilerini reklam firması olarak lanse eden şirketler tarafından hazırlanmaktadır. Buradaki can alıcı mantık; parası olan yazılımcıların size zorla bu programları kullandırmaları ve maalesef buna reklamcılık denilmesi.
 
Nereden çıktı bu program?
Ben X programının yapımcısıyım. Çok param var, bir miktarını reklama ayırmak istiyorum. Gidiyorum Y reklam şirketine diyorum ki "benim programımı 100.000 bilgisayar kursun, bende sana XXX miktarda para vereceğim". Bu parayı gören Y reklam şirketi teklifi kabul ediyor tabiki. Reklam şirketi de reklam ağları olan örneğin bc.vc, link.tl, tr5.in, adf.ly gibi servislere bu programın direk indirme linklerini veriyor. Buna ne yazık ki internet reklamcılığı deniyor. Örneğin bc.vc ile kısaltılmış bir linke tıklıyorsunuz, program otomatik olarak bilgisayarınıza iniyor. Kazayla kuruyorsunuz, bakıyorsunuz ki ne göresiniz! Tarayıcınızın anasafası değişmiş! Bc.vc'ye sizi yönlendiren siteye gerekli küfürleri ettikten sonra bir program arayışına giriyorsunuz çünkü reklam yazılım öyle bir bulaşmış ki bilgisayarınıza silemiyorsunuz, silinmiyor. Anasayfanız değiştirilemiyor, uzantılarınız eklentileriniz kaldırılamıyor. Burada dostlarım vermek istediğim misal ne yazıkki reklam kültürünün bozukluğu. Hele ki ülkemizde birçok site açlar gibi linklerini bc.vc ye kayıt ettirip size bu yazılımları indirmenize imkan veriyorlar. Burada en çok parayı Y reklam şirketi, ardından bc.vc, ardından bc.vc'ye 3-5 dolar karşılığı kölelik eden kendini bilmez arkadaşın birisi kazanıyor. Zincir bu şekilde anlayacağınız. İşte tam bu noktada AdwCleaner aslanlar gibi çıkıyor ve "Kralınız gelsin bu bilgisayara kurulsun, alayınızı silerim" diyor. Böyle programa gel de hayır de, olacak iş mi :)

Programımızın kullanımına geçmek istiyorum, zaten tek pencereden oluştuğu için kullanımı çok basit, uzun uzun da anlatmayacağım.

Kuruluma ihtiyaç duymayan portable yani taşınabilir programımızı buradan indiriyoruz. (Konu sonunda da indime linklerini vereceğim.)

Açtığımızda şu şekilde ekran karşımıza çıkıyor;

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi


Burada Tara, Temizle, Rapor (log) ve Programı Kaldır şeklinde 4 adet buton görüyoruz. İlk olarak tarama ile başlayalım, bakalım ne kadar zararlı yazılım bulacak bilgisayarımda;

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi

Yukarıda gördüğünüz gibi sadece Chrome'ya bulaşmış 4 adet zararlı şeyler buldu. Diğer sekmeleri kontrol ettim, sadece Chrome'da birşeyler bulmuş. Hemen temizle butonuna basıyorum;

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi

Çalışan programları kapatın diyor, tamam diyorum. Ardından kullanıcılar için güzel bir bilgilendirme penceresi açıyor;

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi

Bundan sonra bilgisayar otomatik olarak yeniden başlıyor. Şunu unutmayın; eğer bir virüs silme programı bilgisayarınızı yeniden başlatıyorsa anlayın ki o virüsü silmiş demektir.

Bilgisayar açıldı ve sonrasında aşağıdaki resimdeki gibi bir log yani ben bunları yaptım şeklinde not açıldı;

AdwCleaner - Tarayıcı Kurtarma Programı incelemesi 


Genel olarak programın kullanımı bu şekilde. İşini iyi yapıyor mu derseniz evet, işini iyi hatta iyinin de ötesi mükemmel yapıyor. Fransız ve Almak takım Xplode takımı tarafından yapılmış ve geliştirilmiş. 2011 yapımı program hala güncellenerek son tehditlere karşı biz kullanıcıları korumayı planlıyor. AdwCleaner ile çabuk ve hızlı yoldan hijacker/adware/toolbar gibi istenmeyen türden olabilecek şeyleri kaldırabilirsiniz. Programı bilgisayarınızda mutlaka bulundurun, antivirüs programlarınız ile uyumlu olarak çalışacaktır. 

Programı indirmek isterseniz aşağıdaki linkte bulunan konuyu inceleyebilirsiniz;

Okuduğunuz için teşekkürler, esenle kalın...
 

 

Yorum Ekle




Değerli Üye
UtkuGARIP 14 Haziran 2015 18:24
Program gerçekten çok güzel ve tereddütsüz indirilip kullanılmalı. Meliksah_2006 arkadaşıma teşekkür ediyorum anlatımı için.

Kralınız gelsin bu bilgisayara kurulsun, alayınızı silerim


Ziyaretçi
idris temiz 4 May 2015 12:25
sana güveniyorum ve indiriyorum :) harika açıklama


Üye
merabalaryaw 15 Aralık 2014 20:29
sizi tavsiye ettiğiniz programlar benim için altın değerindedir.. hemen indiriyorum teşekkürler


Değerli Üye
sevgiliogretmenim 9 Eylül 2014 18:05
Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim.



 


Yasal uyarımız için burayı inceleyebilirsiniz. Telif hakkı ve iletişim için: (iletisim[at]buyur-indir.com)

Üyelerimizin, ziyaretçilerimizin ve yöneticilerimizin hiçbir dosyası / içeriği sunucumuzda barındırılmamaktadır. Tamamı internet üzerinde paylaşıma açık içeriklerdir. Platformumuz tüm paylaşımlara açıktır. DMCA / Telif ve yasal konular için bizlere mail adresimizden; "iletisim[at]buyur-indir.com" adresinden ulaşınız. Uyarınızdan itibaren ilgili içerik / içerikler 3 gün içerisinde kaldırılacaktır.

Sitede bulunan full programlar ve full oyunlar, tanıtım amaçlı sizlere sunulmuştur. Beğendiğiniz ürünleri üreticisinden satın almanızı, bu sayede onlara katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.